Sport bez předsudků 2006

Motto: Sport je jediná závislost, která nezanechává následky.

 

Zlínsko bez předsudků 2006

 

     Společnost ZAVIKO pořádá v průběhu tohoto roku 3. ročník sportovně sociálního projektu prevence kriminality "Sport bez předsudků 2006". Záštitu nad projektem převzalo mj. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a také ministr vnitra. Projekt probíhá ve spolupráci s ragbyovými oddíly daných regionů, které jsou sportovními gestory projektu. Naše škola se připojila k projektu s názvem Zlínsko bez předsudků 2006, který probíhá v podobě tréninkových dnů na sportovištích města Zlína. Gestorem projektu je rugbyový klub RC Zlín.

     Tréninkové prezentační dny – jsou určeny pro děti, které převážně nejsou registrovány v klubech daných sportů, slouží k popularizaci sportu a daných sportovních disciplín mezi dětmi, které s nimi prozatím nepřišly příliš do styku, a zároveň mají za cíl ukázat sport jako alternativní  možnost trávení volného času. Do konce kalendářního roku proběhly tři tréninkové dny – rugby, atletiky a plavání. V jarních měsících příštího kalendářního roku má proběhnout soutěžní den v daných disciplinách, kde žáci sbírají pro školu body a nejlepší mohou získat i ceny v podobě značkového sportovního oblečení zn. LEGEA.

        

 

PODZIM 2006

5.10.2006 – trénink RUGBY

Fotogalerie

     Tréninkový den rugby se konal na Stadionu Mládeže ve Zlíně. Z naší školy se akce zúčastnilo 45 žáků z 5.-9.ročníku. Děti byly podle věku rozděleny do skupin a přiděleny jednotlivým trenérům. Žáci měli zajištěn pitný režim. Záznam z této akce vysílala i regionální televize Emurfilm.

 

19.10.2006 – trénink ATLETIKA

Fotogalerie

     Akce se konala na hřišti ZŠ Zlín, Dřevnická u koupaliště ,,Zelené“. Zúčastnilo se 46 žáků z 5.-9. ročníku. Trénink probíhal na stanovištích – skok do dálky, skok vysoký, hod míčkem, štafetový běh, sprint. U každého stanoviště byli dva trenéři, kteří žáky seznámili s disciplinou, ukázali tréninkovou průpravu a žáci nacvičovali dané discipliny. Žákům se akce líbila, nedostatkem byl vysoký počet žáků na jednotlivých stanovištích a krátký čas na procvičení. Vzhledem ke krásnému počasí se atletický den vydařil.

 

23.11.2006 – trénink PLAVÁNÍ

     Trénink plavání se konal v plaveckém bazénu Zimních lázní. Počet přihlášených byl omezen. Z naší školy to bylo 15. žáků z 5.-9. tříd. Celý trénink trval téměř dvě hodiny, dvacetiminutové bloky střídaly pětiminutové přestávky. Žáci byli rozděleni do skupin podle plavecké zdatnosti. Každá skupina měla svého trenéra a dalšího jednoho či dva dozírající dospělé instruktory. Akci natočila do záznamu regionální televize a své výkony mohli naši žáci sledovat večer v 18.45 hodin v regionálním vysílání TV Prima. Nejvíce spokojeni byli nejslabší plavci, kteří pod vedením zkušené plavecké trenérky p.Kalendové udělali znatelný pokrok.

 

     Celá akce Zlín bez předsudků měla příznivý ohlas, žáci se sami hlásili do dalších tréninkových dnů. Některé z dětí 5.ročníku následně navštívily zlínský oddíl rugby a projevili o tento sport zájem.

 

 

JARO 2007

22.5.2007 – trénink RUGBY

     Dalšího tréninkového dne se v úterý 22.5.2007 na Stadionu Mládeže ve Zlíně zúčastnilo družstvo naší školy, složené z 16 žáků 5. až 8. tříd. Akce byla dobře zorganizována a žákům se věnovali zkušení trenéři z řad bývalých hráčů a trenéři zlínského oddílu. Pro mladé sportovce byl zajištěn pitný režim. Po těchto tréninkových dnech bude následovat v průběhu měsíce června tzv. Velký sportovní den, kde budou žáci Zlínských škol soutěžit v rugby, kopané a atletice. Velký sportovní den – je určen pro děti, jež mají chuť si zasoutěžit a cílem je obsadit co nejvíce disciplín v daných sportech. ZŠ mohou na sportoviště poslat své nejlepší zástupce, ale také by měly obsadit i ostatní disciplíny dětmi, které o ně mají zájem.

 

 

sportovní den 5.6.2007

 

Sportovní den se konal na Stadionu mládeže ve Zlíně - rugby a na stadionu Jiskra v Otrokovicich - atletika. Kromě medailí a diplomů získali účastníci pěkné věcné odměny, na stadionech panovala soutěživá nálada.

 

Rugby

Mladší žáci - bronzová medaile

Štěpán Šubík V.B, Kryštof Zábojník V.B, Temuujin Gantulga VI.A, Ondřej Letocha VII.B, Khangai Narankhuu VII.A, Tomáš Moštěk VII.B, Adam Pekař VII.B, Ondřej Sedláček VII.B, David Rozumek VII.B

 

Starší žáci

Petr Caudr VIII.A, Stanislav Gregor VIII.A, Tomáš Had VIII.A, Josef  Stuchlík VIII.A, Zdeněk Vyoral VIII.A, Michal Klepš IX.B, Martin Rychlík IX.B, Filip Sklenařík IX.B, Jan Vavruša IX.B, Ondřej Zouhar IX.B

 

atletika

Fotogalerie

 

Mladší žákyně

Zuzana Kolářová VI.B                       skok daleký       2. místo

Kristýna Janesková VII.A                  hod raketkou     1. místo

Kristýna Mončeková VII.B               běh 60 m           3. místo

Barbora Prieložná VII.B                    běh 600m          1. místo

 

Starší žákyně

Olivíková Kristýna VIII.B, Martina Omelková VIII.B, Ivana Křenovská IX.B, Lenka Neubauerová IX.B      štafeta 4 x 60 m     3.místo

 

Mladší žáci

Petr Kratina VI.B                              hod raketkou    1. místo

Michal Milo VII.B                             běh 60m           1. místo

Martin Pavliš VI.B                             běh 600m         1. místo

Petr Kratina VI.B, Martin Pavliš VI.B, Marek Pinos VI.B, Michal Milo VII.B      štafeta 4 x 60 m     1.místo

 

Starší žáci

Neumístili jsme se na medailových místech

 

Podrobné informace o projektu společně s informacemi o minulých ročnících a fotografie naleznete na www.sportbezpredsudku.cz.

 

 Mgr.Iva Kočendová, Mgr.Renata Gerychová, Mgr. Jaroslav Čelechovský