Projekty žáků 9.ročníku pro Nadaci J.Pivečky

školní rok 2010/2011

 

     Ve dnech 31.1.2011 a 1.2.2011 se vedoucí jednotlivých skupin projektů zúčastnili obhajoby projektů před komisí odborníků v centru Nadace J.Pivečky ve Slavičíně. Zhodnocení a vyhlášení vítězných projektů proběhlo v naší škole 23.2.2011. Ze 4 soutěžních projektů 3 projekty zvítězily a získaly finanční příspěvek. V pátek 27.5.2011 navštívila žáky 9. tříd šéfredaktorka novin "Náš Zlín", paní Lenka Fojtíková. Udělala rozhovor s žáky, kteří ve školním roce 2010/2011 realizovali projekty ve spolupráci s NJP Slavičín. Společné foto i rozhovory byly publikovány v červnovém čísle měsíčníku "Náš Zlín". Diplomy žákům předala ředitelka Nadace J.Pivečky Mgr. Božena Filáková na slavnostním vyhlášení výsledků ve Slavičíně 27.6.2011.

Mgr. Danuše Zárubová

 

 

Projekt č.1

,,Chraň sebe a své okolí "

Záměr projektu

Cíl projektu spočíval v informování spolužáků na 1.stupni a dětí z MŠ Kolektivní dům, kterým zábavnou formou ukazujeme obrázky nebezpečných situací, do kterých by se mohli dostat. Skupina vypracovala prezentace na základě spolupráce s POLICIÍ ČR.

Fotogalerie z přednášky pro děti z MŠ

(únor, březen 2011)

 

Radka Dorničáková IX.A, Benedikta Ziepserová IX.B, Darina Krystýnová IX.B, Aneta Martincová IX.B

 

 

Projekt č.2

,,ECKO"

Záměr projektu

 Náš projekt je o třídění plastů. Skupina umístila v budově školy a školní družiny plastové pytle na pet láhve. Žáci školy byli poučeni o účelu této akce.

 

 

Jan Brhel IX.A, Michal Vedra IX.A, David Zapletal IX.A, Jakub Zedníček IX.A, Lucie Foltýnová IX.A,

Andrea Procházková IX.A, Kryštof Zábojník IX.B, Lenka Kratinová IX.B, Sára Staňková IX.B

 

 

Projekt č.3

,,DUHOVé zážitky pro DĚTI"

Záměr projektu

Skupina spolupracovala s dětským domovem pro integrované děti Lazy, Zlín.

Připravili jsme: 9.3.2011 sehrál loutkářský kroužek představení pro děti z domova, 1. června 2011 se uskutečnila exkurze do Kroměříže (Zámek), hry v zahradě dětského domova - fotogalerie. Závěr - zakoupení dárku pro děti (lego).

 

 

Štěpán Šubík IX.B, Zlata Matyášová IX.B, Monika Oškerová IX.B, Monika Plecová IX.B,

Lucie Ochodnická IX.B, Nikola Tomanová  IX.B

 

 

Projekt č.4

,,Naše škola aneb co o ní ještě nevíš"

Záměr projektu

Skupina původně plánovala projekt o kronice naší školy, ale byl pozměněn na školní časopis. Spolupracujeme s žáky a učiteli a "putujeme" do historie školy. Zajímají nás problémy školy, ale také její plusy. První číslo školního časopisu "Občasník" bylo vytištěno 29.3.2011. Do konce školního roku 2010/2011 chceme realizovat aspoň dvě další čísla.

 

 

Kateřina Zubíčková IX.A, Kristýna Mádrová IX.B