Základní škola Zlín, Štefánikova 2514, příspěvková organizace

Růžový den s Anetkou

17.5.2012

 

Celý letošní školní rok jsme se zapojili do sbírání vršků pro Anetku Kráčalíkovou. Anetka je malá holčička, která toho už za svůj život musela hodně zvládnout, a proto jsme se rozhodli, že jí pomůžeme. Sběrem vršků jsme finančně přispěli Anetčiným rodičům ke koupi speciální rehabilitační židle, bez které by nemohla sedět a lépe poznávat svět.

Nebyli jsme jediní, kdo se do sbírání zapojil, přidala se k nám také spousta jiných škol, organizací i široká veřejnost. Tato akce skončila v polovině května a my jsme se rozhodli, že ji u nás ve škole zakončíme „Růžovým dnem s Anetkou“.

A tak se naše škola 17. května zbarvila do růžova, čímž jsme chtěli vyjádřit Anetce podporu. Celý Růžový den jsem pracovali s informacemi, které tématicky souvisely se sběrem vršků. V matematice (slovních úlohách) jsme spočítali, že se 1 kg rovná 503 kusům vršků, že se celkem nasbíralo 3118600 vršků, což je 6,2 tuny. Také jsme zjistili kolik litrů vody se muselo vypít a za kolik dní by množství vypil jeden člověk. V hodině českého jazyka jsme se na slovo vršek „podívali“ z hlediska gramatického a stylistického..

Moc se nám líbilo psaní dopisů a vytváření přáníček pro Anetku. Nejhezčím momentem a zároveň překvapením dne byla Anetčina návštěva přímo v naší základní škole. Při této příležitosti jsme jí naše výrobky s radostí předali.

Růžový den se vydařil a každého z nás hřál hezký pocit, že jsme Anetce mohli alespoň trochu pomoci v jejím nesnadném osudu.

 

 Mgr. Danuše Faldíková